Muncitorul român

June 18, 2011 § 4 Comments

Înainte să atribui trasături negative muncitorilor români , ţin să menţionez că există şi muncitori serioşi, care-şi fac treaba bine şi termină la timp, pentru suma de bani iniţial stabilită.

Eu, din păcate, nu am “lucrat” decât cu unii pricepuţi dar nesimţiţi şi iresponsabili sau cu alţii care teoretic sunt cei mai buni, dar practic nu ştiu să ţină ciocanul în mână. De obicei, cei indolenţi îşi fac treaba bine dar nu se încadrează în timp, iar ceilalţi se încadrează în timp dar muncesc prost.

Recomandat este să-i plăteşti zilnic. Stabileşti de la început cât costă toată lucrarea şi ei îşi împart singuri ce au de făcut pe zile. Iar banii îi primesc în funcţie de “realizarea” din ziua respectivă. Au recunoscut chiar ei că dacă sunt plătiţi în avans nu îşi mai dau interesul iar dacă sunt plătiţi la sfârşit fuşăresc să termine.

Când vezi că uşa nu se deschide bine şi-ţi zice “bre şefule, eşti tu pretenţios, trebuie ridicat puţin.”, să nu-ţi vină să-l loveşti cu capul de ea până se rupe şi clanţa? Acum vorbim de uşa de la sufragerie, nu de cea de la pivniţă sau garaj.

Sau observi că-n loc de gresie la baie ţi-a construit nişte scări subtile care urcă spre tavan. Bula bolobocului nu vrea nicicum să ajungă-n mijloc şi când îi arăţi îţi spune “sunt şi eu om şefule, nu pot să muncesc perfect!” .

Dacă nu plăteşti anticipat, măcar îţi permiţi “luxul” de a le spune că nu le dai toţi banii până nu îţi retuşează ceea ce au făcut prost.

Advertisements

Tagged: ,

§ 4 Responses to Muncitorul român

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Muncitorul român at Condomized!.

meta