Comunismul a murit dar spiritul a rămas în ţară,

June 7, 2011 § 5 Comments

Ne îndreptăm cu paşi mari spre o parodie naţională. https://i0.wp.com/www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/12/size6.jpg

–  ziceau prin 2004 băieţii de la Paraziţii în piesa Jos cenzura.

M-am hotărât să scriu articolul ăsta după ce am citit aici ceva puţin related. (related măcar ca mentalitate)

Şi acum e la fel. Mentalitatea nu s-a schimbat aproape deloc. Oamenii care  încă îl plâng pe Ceauşescu nu sunt capabili să gândească modern, nu pot avea o gândire adaptată la societatea din zilele noastre. Nu pot! Şi nu o să încerce vreodată să poată!

Pe mine mă deranjează foarte tare părerea proastă pe care o au bătrânii despre noi, cei tineri. E adevărat, prea multă libertate strică uneori. Le strică mai ales celor care nu sunt capabili să ia decizii bune pentru ei, să diferenţieze binele de rău. Există şi depravaţi, dar nu cred că ei predomină.

Dacă văd ei la ştirile protv că au murit nu ştiu câţi ieşeni de la etnobotanice, nu înseamnă că toţi sunt iubitori de narcotice legale şi că cei care n-au murit încă sunt mai rezistenţi.

Dacă ei nu aveau voie să stea afară mai târziu de ora 9, nu înseamnă că eu dacă intru la 11 în casă fac ceva greşit. Ei nu pot să perceapă schimbarea asta. Şi nici nu vor să poată.

Toţi au ca argument un singur lucru ” Ceauşescu ne dădea locuinţe. Şi ne obliga să muncim. ” Şi aveau bani. Niciunul nu zice că se putea spăla pe cap cu banii lor, pentru că totul era raţionalizat. Niciunul nu se gândeşte la săracii oameni de la ţară care munceau pe la CAP-uri din zori până noaptea şi primeau un pumn de grâne pentru o zi de muncă titanică. Nu!  Se găsesc să vorbească tocmai ăştia care după serviciu stăteau în crajma până dimineaţă şi când ajungeau acasă îşi băteau nevestele şi copiii pe motiv că ” de ce e peretele zugrăvit verde? “. Tocmai ei ne spun nouă că suntem nişte distruşi. Şi ne dau lecţii de moralitate! Ei, cei morali!

Se plâng toţi că au pensii mici şi că o duc greu, ce dacă sunt mult mai mulţi pensionari decât salariaţi şi statul român nu are bani?

Am şi eu bunici, dar ei nu stau cu mâna-ntinsa ca aproape toţi milogii de vârstă lor. Şi nici nu plâng vremurile de mult apuse.  Şi nu-s nici şcoliţi, doar că ei au înţeles că omul care are curte şi bunăvoinţă nu moare de foame.

poză via.

Advertisements

Tagged: , ,

§ 5 Responses to Comunismul a murit dar spiritul a rămas în ţară,

 • Adi says:

  O hai, fi serios. N-o sa se schimbe nimic in tara asta. Poate peste 50 de ani, cand se va duce ceausismul de tot. Acum inca e prea devreme. :-j

 • Cafeaua says:

  Da, eu sunt de acord cu Adi, fară y, cu i.
  Cred cu tărie că nu se va schimba nimic în ţara asta pentru că există oameni exact cu atitudinea asta de ” nu suntem noi aia care vom schimba ceva, oricum nu se va schimba nimic”.
  EXACT. NU SE VA SCHIMBA NIMIC PENTRU CA exista insi, îndeajuns de români încât să creadă că schimbarea vine de undeva din cer.
  Că se vor trezi într-o bună dimineaţă şi vor vedea lucrurile schimbate fără ca ei să fi mişcat un singur deget! Aşa e, sunt de acord ! Să stăm şi să aşteptăm. Acum e încă prea devreme. :-j :)

 • biscuiteS says:

  Si pe mine ma scot din sarite conceptiile batranilor, care eticheteaza in secunda doi. Ii am drept exemplu pe bunicii mei, care imediat comenteaza atunci cand vreo vecina, de varsta mea, sta impreuna cu un baiat mai mult de cativa ani, dar “nu se casatoresc, asa cum trebuie”.
  Nu pot sa ii pun la perete, pentru ca au fost crescuti intr-o cu totul alta perioada si gandeste-te ca la fel cum noi avem anumite perceptii, asa au si ei. Se zambeste, se da din cap si se face tot ca tine :).

 • exemplu says:

  “Dacă văd ei la ştirile protv că au murit nu ştiu câţi ieşeni de la etnobotanice, nu înseamnă că toţi sunt iubitori de narcotice legale şi că cei care n-au murit încă sunt mai rezistenţi.”

  chestia aia-i exact ca avioanele. sunt cel mai sigur mod de transport, dar multi il considera foarte periculos pentru ca accidentele aeriene sunt mult mai intens mediatizate decat oricare altele.

  @lume

  primul pas spre a nu face nimic pentru schimbare, complacere si lasare pe altii este a accepta ca “nu se va schimba nimic”. n-ar fi mai bine, decat sa-i corupa cei cu “nu suntem noi aia care vom schimba ceva, oricum nu se va schimba nimic” pe ceilalti, sa stabileasca ceilalti un model de urmat incercand sa schimbe?

 • TED says:

  @exemplu: e foarte bun exemplul cu avioanele. si ai dreptate si-n ultimul paragraf.
  @biscuites: e parerea ta. eu nu vreau sa tolerez ideile lor de secerasiciocan pentru ca nu trebuie sa aibe nici macar o vaga impresie ca modul in care ei gandesc/vad lucrurile e unul corect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Comunismul a murit dar spiritul a rămas în ţară, at Condomized!.

meta