Au trecut deja 30 minute

June 1, 2011 § 12 Comments

şi copilaşul încă plânge de-l aud din curte. Şi mă-sa încă-l ceartă.

Nu ştiu nici cine e. Nici de ce e certat. Nimic. Îl aud doar cum plânge şi cum îi explică ceva maică-si, printre lacrimi şi suspinări.

Acum au mai intervenit 2 persoane care urlă, tot la acelaşi copilaş. Ce-o fi făcut aşa grav?

Oare când o să înţeleagă unii că nu cu bâta se educă copiii? Oare când o să-şi dea seama mama că nu realizează nimic urlând isteric? Doar că acum o ştie toată stradă.

Cred că ideal ar fi ca mama să fie destul de tolerantă, în cazul în care acesta stă mai mult cu copilul, iar tata mai strict. Atenţie: mama nu trebuie să fie prea tolerantă şi nici tatăl absurd de strict. Şi deciziile trebuie luate de ambii părinţi. Nu să-i permită mama anumite lucruri, fără să ştie tata. Sau invers.

De asemenea, unui copil trebuie să i se explice unde a greşit, nu doar să fie ocărât. Oricum, cred ca pedepsele sunt mai dureroase şi mai eficiente decât bătaia. Sunt copii ce ar suferi grav dacă n-ar avea voie pe facebook sau să iasă afară cu mingea când toţi prietenii lui se joacă meseriile.

Nu-i de mirare că ajung o grămadă de părinţi care nu mai sunt în stare să-şi controleze odrasla de 16 ani ce se consideră suficient de mătura şi consideră ca poate face ce vrea fără să dea vreo explicaţie cuiva. (şi evident, datorită experienţei puţine de viaţă, ia decizii proaste şi se bagă-n cine ştie ce belele.)

later edit: Oare o fi citit vreunul ce-am scris eu şi a decis să mă tortureze cu baladele lui Guţă? Sau asta face parte din pedeapsa ăluia mic? (un fel de: ia ascultă mă copile la Nicolae cum zice că trebuie să te comporţi!)

Advertisements

Tagged: ,

§ 12 Responses to Au trecut deja 30 minute

 • Bucur says:

  Clar nu asa cu tipete si balamuceala,copilul dupa mine trebuie sa il iei usor ca sa inteleaga.Sunt unii cand trebuie la limita extrema sa aplici nuiaua :))

 • Roxy's blog says:

  serios…e ceva cu odraslele in ziua de azi..:(

 • Chim says:

  Ai foarte mare dreptate, doar ca multe persoane n-au “nervi”, adica ma rog, rabdare sa discute cu copilul (oricat de mic/mare ar fi) si apeleaza la violeta si la strigate. Pedepsele sunt de o mie de ori mai groaznice decat orice bataie si chiar ramai cu ceva din ele. :|

 • Cafeaua says:

  ***clar nu e bine aşa, cu ţipete şi bălămuceală.Pe copil, după mine/părerea mea, trebuie să îl iei uşor ca să înţeleagă.
  Sunt unii cărora(limitele sunt extreme în general) le trebuie aplicată câte o nuia.***
  În rest, părerea e perfectă. Punem pe seama emoţiilor şi a neatenţei, stai linişit. Se mai întâmplă.

 • TED says:

  @cafeaua: probabil n-a recitit. eu mereu fac dezacorduri si greseli stupide de exprimare cand imi astern ideile. apoi recitesc si repar. X_X

 • T says:

  eu aud in fiecare zi, la vecina de sub mine.
  :))

 • Kiraa says:

  da, da, bine spus, SI aici iti dau dreptate. :))
  stiu ca mai vedeam si eu scene de genu. stiu ca vara trecuta, parca, un copilut alerga, a cazut si-a inceput sa planga, iar mama lui a venit din urma si-a inceput sa urle la el si sa-l loveasca si ea. :| eu cand cadeam, si crede-ma ca picam de multe ori, mama ma lua in brate si ma alinta. :D ‘sa tot cazi!’, in gandul meu. :)))
  tu ai like pe edit ;;)

 • Boogie says:

  Si pe mine ma enerveaza parintii care pur si simplu tipa la copil foarte mult timp pentru ceva nesemnificativ, sau pentru ceva care nu inseamna prea mult. Nu inteleg acele persoane.

 • Annya says:

  Din pacate nu ne invata nimeni sa fim parinti. Dar clar nu trebuie sa educi un copil cu tipete sau bataie, pentru nu s-ar mai numi educatie. Copilul ar face sau nu ar face anumite lucruri doar pentru ca stie ca o fie batut sau ca o tipe la el 30 min, nu ptr ca si-ar respecta parinti si ar intelege.
  Poate ca cel mai bine atunci cand vrem sa ne invatam copii ar fi sa aruncam o privire in trecut sa vedem ce ne placea si ce nu ne placea la parinti nostri.

 • Bogdan says:

  e complicat mah, si cum toti prostii se pot reproduce… devine grav

 • TED says:

  @bogdan: nu e vorba de oameni prosti. poate doar de educatie, dar oricum, oricine se poate autoeduca.

  @annya: ai dreptate. din pacate toti parintii isi propun de cand sunt copii sa fie mai buni decat ai lor parinti. dar 80% din ei uita asta.

  @boogie: :)

  @kiraa: multumesc de like. asa, sa fim facebook style pana la capat.

  @T: nasol.

  @roxy: ai dreptate.

 • Pisti says:

  Nu am apucat sa iti povestesc, dar alataieri tocmai am absolvit modulul psihopedagogic si in calitate de prieten si acuma mai nou si absolvent al modului psihopedagogic pot sa iti spun ca ai foarte mare dreptate. Intradevar principalii factori care induc un comportament nepotrivit sunt regulile care sunt prea stricte sau prea lejere, dupa cum ziceai si tu, sau pur si simplu lipsite de coerenta. Din pacate exista multi parinti care manifesta indiferenta sau chiar ostilitate fata de proprii lor copii si mai exista foarte multi factori care pot duce la un comportament perturbator al copilului pe care nu am sa stau acuma sa ii enumar. Este un subiect complex care nu poate fi tratat doar in cateva randuri. Oricum f bn abordarea ta. Felicitari 4 zã blog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Au trecut deja 30 minute at Condomized!.

meta