Taximetristii, şefii Bucureştiului pe timp de noapte

April 13, 2011 § 5 Comments

Definie: Taximetriştii sunt indivizii aia ce conduc maşinuţele alea galbene cu luminiţe verzi / roşii pe ‘acoperisul’ maşinii lor. Meseria lor este să-l transporte pe individul Vasile din locaţia A în locaţia B, contra cost.

Cum în Bucureşti mijloacele de transport în comun nu circulă decât până la 11-12 noaptea, oamenii care se întoarc acasă şi nu posedă o masină merg cu taxiul. Deşi taximetriştii nu fac parte din categoria oamenilor culţi, au totuşi un gram de inteligenţă şi îşi dau seamă că vrând, nevrând, oamenii vor apela la ei să-i ducă la destinaţia dorită. ŞI PROFITĂ DE SITUAŢIA FAVORABILĂ LOR.

Nu de puţine ori (cel puţin pe timpul nopţii) aceşti oameni de nimic îţi propun un anume preţ, mai mare decât cel normal. Ăştia până la urmă sunt taximetriştii aia de treabă, te anunţa de la început care sunt pretenţiile lor şi îţi dau ocazia să nu accepţi.

Însă este şi cealaltă categorie de taximetrişti-bijnitari care îţi pun ceasul, dar te plimbă pe unde vor ei şi te ‘usuca’ de bani.

Ieri am avut ghinionul de a fi ocolit prin Bucureşti şi băgat pe diverse străduţe întunecate şi lăturalnice, ca mai apoi să nu ajung unde aveam nevoie şi să trebuiască să ne întoarcem şi iar să intrăm pe străduţe. Evident că atunci când i-am spus, politicos, omului că nu e vină mea că am ocolit atât şi că nu îmi convine că trebuie să plătesc mai mult decât de obicei, mi s-a spus să plătesc cât scrie pe ceas sau îmi iau şi o mamă de bătaie.

Sunt acum îndreptăţit să-i consider pe aceşti indivizi mizeriile societăţii?

Îmi cer scuze faţă de cei care îşi fac meseria bine şi cu simţ de răspundere şi probabil se simt jigniţi de lucrurile pe care le-am spus mai sus la adresă lor.

Advertisements

Tagged: , ,

§ 5 Responses to Taximetristii, şefii Bucureştiului pe timp de noapte

  • Jim says:

    Cumpara-ti masina!

  • iza says:

    Mda, si eu aseara venind de la munca cu taxiu am zis sa-i las omului 5 lei in plus insa apucasem in mana o hartie de 10 lei de oboseala si grabita ce eram nu mi-am dat seama decat abia acasa, iar nenea taximetristul evident n-a zis nimic:)).

  • Taximetristii sunt asa in toata tara :)) Asta stiu sa faca, asta sunt invatati sa faca, altceva nu stiu sa faca :)

  • Alecsa says:

    Si eu consider ca indivizii de genul merita sa fie considerati mizeriile societatii.Mi s-a intamplat si mie de multe ori treaba cu ocolitul, iar pe langa asta, se mai gasesc si unii care nu te duc la destinatie, te lasa in mijlocul drumului, pe motiv ca ei nu vor sa mai mearga 20 de m pt ca sunt pietre pe jos sau e zapada prea mare(asta iarna, desi zapada aia nu-i ajungea nici pana la janta:)) ).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Taximetristii, şefii Bucureştiului pe timp de noapte at Condomized!.

meta